Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πρώην στελέχη ΟΤΕ με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων

Η επεξεργασία των λογαριασμών στελεχών της Siemens από την Τράπεζα της Ελλάδος φέρνει στην επιφάνεια δυσανάλογη για το ύψος της μισθοδοσίας τους κίνηση σε λογαριασμούς αρκετών πρώην στελεχών του ΟΤΕ και αρκετές πληρωμές από τη Siemens προς αξιωματούχους του Οργανισμού που είχαν σημαντικό ρόλο στην πολιτική προμηθειών του.

Στην επεξεργασία των δικαιούχων των λογαριασμών δεν περιλαμβάνονται οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Πρόδρομος Μαυρίδης και Χρ. Καραβέλλας, δηλαδή τρία από τα κεντρικά πρόσωπα του πλέγματος Siemens αν και οι λογαριασμοί των κ. Μαυρίδη και Καραβέλλα έχουν ανοίξει σχεδόν στο σύνολό τους. Τα υποβληθέντα στοιχεία αφορούν λογαριασμούς 59 προσώπων. Για 10 από τα πρόσωπα αυτά αναμένονται απαντήσεις από την αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος.
Συνολικά η ΤτΕ αξιολόγησε μέχρι τώρα τους λογαριασμούς περισσότερων από σαράντα ατόμων:
- Το στέλεχος του ΟΤΕ Γ.Α. εμφανίζεται να λαμβάνει 250.000 μάρκα από τη Siemens
- Το στέλεχος της Siemens H.Γ. εμφανίζει κίνηση λογαριασμών 13,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο εν λόγω υπάλληλος (;) φαίνεται να είναι δικαιούχος τριών εταιρειών και να λαμβάνει εμβάσματα 500.000 ευρώ από την εταιρεία του υποδίκου για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου Τ.Α.
- Ο Η.Γ. καταβάλλει 5 εκατομμύρια δραχμές στον πρώην στενό συνεργάτη του υπουργού Αμύνης κ. Ακη Τσοχατζόπουλου Π.Ν στις 26/7/2000. Ο Π.Ν. ήταν τότε στέλεχος της ΕΒΟ και είναι άγνωστο αν οι δοσοληψίες του με τον Η.Γ. ήτταν σε γνώση του κ. Τσοχατζόπουλου.
- Η εταιρεία ΟΝΥΧ Inv. Corporatioπου ανήκε στον Η.Γ. έλαβε έμβασμα από την ελβετική εταιρεία αμυντικού υλικού και θυγατρική της Rheinmetall, Oerlikoσε τράπεζα της Κηφισιάς πριν από μερικές μέρες αξίας ύψους 820.000 ευρώ.
Αλλα 163.000 ευρώ στέλνει ο Η.Γ. μέσω του λογαριασμού της Α.Μ. στον λογαριασμό FRANZ, που φέρεται να ανήκει στο στέλεχος του ΟΤΕ Γ.Σ.
Ο Γ.Κ. δικαιούχος των εταιρειών του Μιχάλη Χριστοφοράκου Sandybury και Placid Blue φαίνεται να είναι και ο δικαιούχος της εταιρείας Technomid με λογαριασμό 5113091 στην Τράπεζα ING του Μονακό.
Ο λογαριασμός αυτής της εταιρείας δεν έχει ανοίξει, αλλά γνωρίζουμε από τη γερμανική δικογραφία ότι ο κ. Χριστοφοράκος ήθελε να τη χρησιμοποιήσει για πολιτικές πληρωμές το 2005.
Ο έτερος ενδιάμεσος των λογαριασμών Χριστοφοράκου, Α.Λ., φέρεται να έχει «τζιράρει» 26 εκατομμύρια στους λογαριασμούς του, εκ των οποίων 353.000 ευρώ από ένα λογαριασμό στα Channel Islands.
Τη μεγαλύτερη κίνηση φέρεται να έχει ο λογαριασμός του στελέχους του ΟΤΕ Γ.Σ. (σ.σ. κάπου 8 εκατομμύρια ευρώ ) που αποστέλλει στο στέλεχος της Siemens H.Γ. σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ το έτος 2002. Οι δύο τελευταίοι φαίνεται να έχουν δοσοληψίες με το ίδρυμα CMI Invest.

Δεν υπάρχουν σχόλια: