Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Σάντος: "Nα συνεχίσουμε τις επιτυχίες"


Νέα εποχή αρχίζει για την Εθνική μας με την πρόσληψη του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατά την παρουσίασή του από την ΕΠΟ, που έγινε με κάθε επισημότητα, χαρακτήρισε τιμή το γεγονός ότι είναι προπονητής της Ελλάδας ενώ τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του Ότο Ρεχάγκελ. Ακόμη πρόσθεσε πως μπορεί η φιλοσοφία του να είναι διαφορετική από αυτή του προκατόχου του, όμως στόχος παραμένει πάντα η νίκη.

«Είναι τιμή που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Η εθνική Ελλάδος έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία την τελευταία οκταετία και στόχος μας είναι να συνεχιστεί αυτή η πολύ καλή δουλειά. Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο δουλειάς και φιλοσοφίας. Αυτά τα οκτώ χρόνια η Ελλάδα είχε επιτυχίες και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι.


Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα λόγια είναι περιττά, σημασία έχουν οι πράξεις και κυρίως οι νίκες. Θα δημιουργήσουμε μια ομάδα πολύ δυνατή και ανταγωνιστική και θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα ωραίο σύνολο στους Έλληνες φιλάθλους, με στοιχεία καινούρια που είναι διαφορετικά από του προκατόχου μου. Οι παίκτες με ξέρουν και τους ξέρω και αυτό είναι καλό», ήταν τα πρώτα λόγια του Σάντος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφερόμενος στο γεγονός ότι θα προπονήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του αποκλειστικά Έλληνες παίκτες είπε: «Εχω δυσκολία να μιλήσω ελληνικά, αλλά δεν έχω πρόβλημα στο να καταλάβω. Ξέρω πολύ καλά την κουλτούρα και το λαό. Είναι διαφορετικά από όταν εργάστηκα σε ελληνικούς συλλόγους».

Όσο για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η εθνική ομάδα, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Πρέπει κάθε φορά να δείχνουμε καρδιά μέσα κι έξω από το γήπεδο. Μέσα στον αγώνα πρέπει να δείξουμε επαγγελματισμό. Ξέρω το μεγάλο πάθος που έχουν οι Έλληνες παίκτες και ότι δίνουν πάντα το 200%. Είναι διαφορετικό στην εθνική γιατί δεν έχεις τους παίκτες κάθε μέρα κοντά σου, τους έχεις για μικρά χρονικά διαστήματα και θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατό περισσότερο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: