Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Έρευνες στο Αιγαίο από το τουρκικό σκάφος Cesme

Το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» που διεξήγαγε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Θράκης στα διεθνή ύδατα, στις 16.00 εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στις 16:45 αγκυροβόλησε στον Αίνο, έγινε γνωστό από το ΓΕΝ.


Νωρίτερα το σκάφος βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Θράκης, στα διεθνή ύδατα, ενώ τις κινήσεις του παρακολουθούσε η κανονιοφόρος "Πολεμιστής".

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
Γρηγόρης Δελαβέκουρας επιβεβαίωσε ότι "εντοπίστηκε το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος Cesme στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, μεταξύ της ηπειρωτικής ακτής της Θράκης και της Σαμοθράκης, σε περιοχή εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας".

Ο ίδιος πρόσθεσε: "Από επιλογή, η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως κανένας να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από πλευράς Τουρκίας για τη δραστηριότητα του υδρογραφικού πλοίου τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: