Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Οταν η Ψυχή ερωτεύτηκε τη μουσική...

Τον αρχαίο μύθο του Ερωτα και της Ψυχής πήρε η σκηνοθέτις Ανδρομάχη Δαυλού και σε συνεργασία με τον Νίκο Γεωργίου στη μουσική επιμέλεια και τον Θεοδόση Δαυλό στα σκηνικά και κοστούμια αποφάσισαν να βασίσουν πάνω του ένα θέαμα που να συνδυάζει κείμενα, κίνηση και μουσική.
Η 
Ανδρομάχη Δαυλού ποζάρει με το γλυπτό σύμπλεγμα «Ερως και Ψυχή» Η Ανδρομάχη Δαυλού ποζάρει με το γλυπτό σύμπλεγμα «Ερως και Ψυχή» Σύμφωνα με τον μύθο, η Ψυχή ήταν μια πανέμορφη σεμνή κόρη που προκάλεσε τη ζήλια της Αφροδίτης και έστειλε στους ανθρώπους το γιο της Ερωτα για να αλλάξει τη διάθεσή τους απέναντι στην ομορφιά της Ψυχής.
    Εκείνος, όμως, την ερωτεύτηκε. Ζούσαν μαζί, με τον όρο η Ψυχή να μην τον αντικρίσει ποτέ. Βοήθησε σ' αυτό και η νύχτα που σκέπασε την αγάπη τους. Η περιέργεια, όμως, έκανε την Ψυχή ένα βράδυ να παραβεί τον όρκο της και να κρυφοκοιτάξει τη μορφή του αγαπημένου της. Ο Ερως θύμωσε και πέταξε μακριά, με την Ψυχή να τον αναζητά παντού, μέχρι και στον Κάτω Κόσμο. Με τη βοήθεια του Δία οι ερωτευμένοι ξανάσμιξαν και γέννησαν μία κόρη, την Ηδονή. Στην παράσταση, που θα δοθεί στις 7 Ιουλίου στο Νέο Θέατρο Δήμου Χαϊδαρίου (δίπλα στην είσοδο ΚΕΒΟΠ) με είσοδο ελεύθερη, εκτός από την Ανδρομάχη Δαυλού, που ερμηνεύει την Ψυχή, συμμετέχουν οι μουσικοί Νίκος Γεωργίου (τραγούδι-κρουστά), Πάρις Μαμμάς (πνευστά) και Κωνσταντίνα Κωστή (τραγούδι) και οι «Καθώς δεν Πρέπει». Ακούγονται πολλά τραγούδια, από Σκόρπιονς, Guns 'n' Roses και Beatles μέχρι Κατσιμίχα, Μπομπ Ντίλαν, Φατμέ και παραδοσιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: